COVID-19 Corona virus

Zoals alle praktijken in de eerstelijnsgezondheidszorg zal onze praktijk ook beschikbaar blijven om zorg te bieden tijdens deze periode.
Indien u ziek bent/of risicopatiënt (hart/nieren/immuun/chemo/diabetes/>65 jaar) gelieve uw afspraak te annuleren en de huisarts te contacteren/thuis te blijven. De afspraak kan verlegd worden naar een latere datum indien gewenst.

Hieronder kan u de adviezen van de Belgische Vereniging van Chiropractors vinden die voor onze praktijk van toepassing zijn:
1) Was uw handen regelmatig en grondig met zeep en water of handreiniger op alcoholbasis.
2) Volg een goede ademhalingshygiëne. Bedek je mond en neus met je gebogen elleboog of weefsel als je hoest of niest. Gooi het gebruikte weefsel onmiddellijk weg.
3) Schud geen handen met patiënten / medewerkers / medewerkers.
4) Vraag patiënten om hun handen te wassen voordat ze plaatsnemen in de wachtkamer of een handreiniger op alcoholbasis te geven.
5) Vraag patiënten om ringen, horloges en armbanden te verwijderen.
6) Desinfecteer de behandelbank tussen elk patiëntbezoek.
7) Desinfecteer bureauoppervlakken, deurgrepen, toetsenborden, muis, pen regelmatig.
8) Desinfecteer het toilet regelmatig (dat wil je misschien loggen).
9) Gebruik papieren handdoeken in het toilet.
10) Verwijder tijdschriften uit de wachtkamer.
11) Bied patiënten geen drankjes aan in de wachtkamer (Sipwell, koffie, …)
12) Probeer op schema te blijven om te veel mensen in de wachtkamer te vermijden.
13) Als u of een van uw medewerkers of werknemers zich ziek voelt: blijf thuis totdat alle symptomen zijn verdwenen. Als u griepachtige symptomen of ademnood en koorts krijgt, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts en volg het advies op.
14) We raden u aan patiënten die recentelijk naar China, Hong Kong, Singapore, Iran, Zuid-Korea, Italië en Oostenrijk zijn gereisd, niet te behandelen.