Klachten

De chiropractor behandelt vooral functionele spier-, gewrichts -of zenuwaandoeningen, via de wervelkolom en andere  gewrichten van het bewegingsapparaat. 

U kan terecht bij Chiropraxie Vlaamse Ardennen en bij onze partner Belly Balance  (gespecialiseerd centrum voor chiropraxie bij zwangere vrouwen en baby’s). Meer info hierover kan u vinden onder de categorie ‘Zwangerschap / baby’.

Chronische klachten zoals pijn en stijfheid veroorzaakt door artrose (slijtage) en ook fibromyalgie, kunnen verminderen met een chiropractische benadering. Chiropraxie heeft soms ook een positief effect op andere klachten. Twijfelt u of chiropraxie zou helpen? Formuleer uw klacht en vraag het ons. Aangezien veel van de hoger beschreven problemen in elke levensfase kunnen voorkomen ontvangen wij patiënten van alle leeftijden waarbij de therapie in functie daarvan wordt aangepast.

Daarnaast zal uw chiropractor de mogelijke oorzaak van uw probleem opsporen om preventief aandoeningen te behandelen. Het effect ervan op het functioneren van het zenuwstelsel wordt hierbij in acht genomen en indien nodig wordt advies gegeven omtrent voeding of steunzolen.

Spier- en gewrichtsklachten

“Expertise van de chiropractor”

De meeste patiënten consulteren een chiropractor voor rug-en nekklachten. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we ons terecht een expert noemen binnen dit vakgebied. Door middel van vragenlijsten, een vraaggesprek en een uitgebreid klinisch onderzoek tracht de chiropractor de factoren te vinden waarom er (pijn)klachten zijn ontwikkeld. Indien u in aanmerking komt, begeleiden wij u via een gepersonaliseerd behandelplan. Chiropraxie Vlaamse Ardennen gebruikt hierbij de nieuwste en op wetenschappelijk onderbouwde technieken.
Zenuwklachten

“Kom eerst bij de chiropractor, zoals je bij tandpijn eerst naar de tandarts gaat”

Vaak consulteren patiënten ons voor hoofdpijn, duizeligheid, tintelingen, krachtverlies, uitstralingspijnen of andere zenuwklachten. De chiropractor is expert in de conservatieve behandeling (behandeling zonder inspuiting of operatie) van zenuwklachten van mechanische of functionele oorsprong. Door middel van vragenlijsten, een vraaggesprek en een uitgebreid klinisch onderzoek tracht de chiropractor de factoren te vinden waarom er (pijn)klachten zijn ontwikkeld. Indien u in aanmerking komt, begeleiden wij u via een gepersonaliseerd behandelplan. Chiropraxie Vlaamse Ardennen gebruikt hierbij de nieuwste en op wetenschappelijk onderbouwde technieken.

Sportletsels en fysieke trauma’s

“Wij begeleiden u mee naar uw doel”

Chiropraxie Vlaamse Ardennen heeft jarenlange expertise en ervaring in het diagnosticeren en behandelen van letsels bij zowel recreatieve als professionele sporters. De chiropractor zal via vragenlijsten, een vraaggesprek en uitgebreid klinisch onderzoek u door een zo efficiënt mogelijke behandeling begeleiden.

Daarboven worden de nieuwste technieken gebruikt welke wetenschappelijk zijn bewezen. In het behandeltraject wordt er speciale aandacht gegeven aan preventie en prestatie. Een optimaal functionerend bewegingsapparaat zorgt voor betere prestaties en minder blessures.