Update verbouwingen tweede locatie praktijk en de beste wensen voor 2022!

Het einde van het jaar 2021 is in zicht! We willen u dan ook een update geven over de verbouwingswerken voor de tweede locatie. Deze praktijk zal zich toeleggen op de gespecialiseerde zorg voor zwangere/bevallen vrouwen en baby’s. Er werd parallel ook een nieuwe website gecreëerd met uitleg over de methode die Marien Vermeulen ontwikkelde (bellybalance.be). De opening van de praktijk is voorzien rond mei 2022. Er zullen 5 behandelruimtes zijn. Hieronder ziet u de ruimte op het eerste verdiep. Momenteel zijn de chape en pleisterwerken aan het drogen, worden de technieken verder geïnstalleerd en zijn de trappen alsook het meubilair in de maak. Wij kijken uit naar 2022! We wensen u veel moed en doorzettingsvermogen in deze uitdagende jaren die COVID met zich meebrengt. Probeer nieuwe manieren te vinden om te verbinden en waar geluk te mogen ervaren.

Praktijk Ouwegem update mei 2021

De schuur heeft door de eeuwen dienst gedaan als opslagplaats voor hooi, graan en materiaal, maar was ook een thuis voor (ooit) varkens en (recenter) paarden. Er werd een nieuwe geïsoleerde dakconstructie gezet, met esthetisch behoud van de originele dakstructuur in olm aan de binnenzijde. De muren werden uitgeslepen en opnieuw gevoegd. En de ramen werden vervangen. Nu de schil bijna klaar is, beginnen we vol enthousiasme aan de binnenkant! Het wordt een plaats dat inspireert en charmeert. Wij kijken ernaar uit jullie hier begin 2022 te kunnen verwelkomen.

Wij zijn blij u terug te kunnen helpen mits het nemen van strenge voorzorgsmaatregelen: handschoenen, alcoholgels, desinfecteermiddelen voor de behandeltafel, bureau’s en materiaal, mondmasker, gelaatsscherm, handen wassen en verluchting van lokalen.

Wij verwachten ook van u dat u de volgende maatregelen nauw opvolgt teneinde elkaar te beschermen:

 • Enkel indien u een mondmasker op hebt, zal u worden binnen gelaten in de praktijk. Hieronder kan u een link vinden om zelf zeer eenvoudig en snel een mondmasker te maken, indien u er geen hebt.
 • U wordt verwacht uw mondmasker op te zetten VOORALEER u de praktijk betreedt.
 • Van zodra u binnen bent, mag u uw handen desinfecteren met alcoholgel. 
 • Ringen en horloges laat u beter thuis. Ze zijn een broeihaard voor virussen en bacteriën.
 • Enkel de patiënt kan worden toegelaten in het praktijkgebouw (geen extra familieleden). Kinderen < 18 jaar mogen worden vergezeld van 1 ouder.  
 • We kunnen maximaal 3 patiënten tegelijk in de wachtzaal toelaten. De achterdeur staat continue open voor optimale verluchting. Indien er meer dan 3 patiënten in de wachtzaal zijn, zal u vriendelijk worden verzocht even buiten te wachten. We doen ons best deze tijd zo kort mogelijk te maken. 
 • Indien u zich ziek voelt of een symptoom hebt die doet denken aan corona, vragen wij u thuis te blijven en ons telefonisch te contacteren om de afspraak te verplaatsen.
 • Cash betalingen worden zoveel mogelijk vermeden. Bij voorkeur kan u betalen met de Payconiq App of de Bancontact App (let op: niet met de kaart!). Indien u deze applicaties niet hebt op uw smartphone, verzoeken wij u vriendelijk om deze op voorhand te downloaden of telefonisch over te schrijven op het rekeningnummer BE38 6528 3167 7072 met als mededeling uw naam en de datum van de consultatie.

Pas als iedereen zijn steentje bijdraagt, kunnen we het risico op besmetting drastisch verminderen.
Samen sterk tegen corona!

Andere voorzorgsmaatregelen om het risico op besmetting te beperken:

 1. Was je handen regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) met water en zeep.
 2. Moet je hoesten? Doe dat in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog.
 3. Gebruik papieren zakdoekjes bij niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilnisbak.
 4. Vermijd om handen te geven. Begroet elkaar met een zwaai of met de elleboog.
 5. Blijf zeker thuis als je ziek bent. Gelieve ons te verwittigen en contacteer je huisarts.
 6. Vermijd nauw contact met zieke personen.
 7. Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.

COVID-19 Corona virus

Zoals alle praktijken in de eerstelijnsgezondheidszorg zal onze praktijk ook beschikbaar blijven om zorg te bieden tijdens deze periode.
Indien u ziek bent/of risicopatiënt (hart/nieren/immuun/chemo/diabetes/>65 jaar) gelieve uw afspraak te annuleren en de huisarts te contacteren/thuis te blijven. De afspraak kan verlegd worden naar een latere datum indien gewenst.

Hieronder kan u de adviezen van de Belgische Vereniging van Chiropractors vinden die voor onze praktijk van toepassing zijn:
1) Was uw handen regelmatig en grondig met zeep en water of handreiniger op alcoholbasis.
2) Volg een goede ademhalingshygiëne. Bedek je mond en neus met je gebogen elleboog of weefsel als je hoest of niest. Gooi het gebruikte weefsel onmiddellijk weg.
3) Schud geen handen met patiënten / medewerkers / medewerkers.
4) Vraag patiënten om hun handen te wassen voordat ze plaatsnemen in de wachtkamer of een handreiniger op alcoholbasis te geven.
5) Vraag patiënten om ringen, horloges en armbanden te verwijderen.
6) Desinfecteer de behandelbank tussen elk patiëntbezoek.
7) Desinfecteer bureauoppervlakken, deurgrepen, toetsenborden, muis, pen regelmatig.
8) Desinfecteer het toilet regelmatig (dat wil je misschien loggen).
9) Gebruik papieren handdoeken in het toilet.
10) Verwijder tijdschriften uit de wachtkamer.
11) Bied patiënten geen drankjes aan in de wachtkamer (Sipwell, koffie, …)
12) Probeer op schema te blijven om te veel mensen in de wachtkamer te vermijden.
13) Als u of een van uw medewerkers of werknemers zich ziek voelt: blijf thuis totdat alle symptomen zijn verdwenen. Als u griepachtige symptomen of ademnood en koorts krijgt, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts en volg het advies op.
14) We raden u aan patiënten die recentelijk naar China, Hong Kong, Singapore, Iran, Zuid-Korea, Italië en Oostenrijk zijn gereisd, niet te behandelen.