Te veel pesticiden?

Gebruiken we te veel pesticiden?

Een Amerikaans onderzoek is tot de conclusie gekomen dat appels de meest vervuilde fruitsoort is onder fruit en groenten. Voor dit onderzoek werden 48 groenten- en fruitsoorten onder de loep genomen. De appel eindigde bovenaan als meest behandelde product, op de voet gevolgd door aardbeien en druiven. Respectievelijk goed voor de vierde, vijfde en zesde plaats zijn: selderij, perziken en spinazie.

De onderzoekers maken zich zorgen om de resultaten van hun onderzoek omdat er de dag van vandaag nog zoveel pesticiden op groente en fruit worden gevonden. Deze stoffen zijn niet gezond voor de mens en kunnen het hormoonstelsel in de war brengen. Daarnaast worden deze stoffen ook gekoppeld aan bepaalde gedragsproblemen bij kinderen. Daarom onderstrepen de onderzoekers het belang van biologische voedingsproducten. Ook zoete aardappelen, champignons en meloen zouden goed zijn omdat hier het gebruik van pesticiden nog beperkt is.