Seminarie rond kaakgewrichtsklachten aan de VUB

VUB Jette K 2015 DSC02079

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 februari werd voor het eerst een symposium gehouden aan de Vrije Universtiteit Brussel door de beroepsvereniging van chiropractors en orthodontisten.

De internationale sprekers waren James George (Amerika), Jean-Pierre Meersseman (Italië/België) en Francesca Luraghi (Italië). Er waren 175 aanwezigen gelijk verdeeld tussen beide beroepsgroepen, komende van 8 verschillende landen. Onderwerpen waren de behandeling van kaakgewrichtsklachten gestoeld op wetenschappelijk onderzoek en de samenwerking tussen een chiropractor en een orthodontist/tandarts.

In bepaalde gevallen leidt een verkeerde beet (tandencontact) tot kaakgewrichtsklachten en/of nekklachten/hoofdpijn of vice versa. Het is dus belangrijk dit te herkennen om de patiënt het juiste behandelingsplan te kunnen aanbieden.