Beschouw je brein als een spier!

Volgens een nieuwe Finse studie blijft je brein fit wanneer je gezond eet, voldoende beweegt, je bloeddruk en gewicht onder controle houdt en je brein traint. De onderzoekers suggereren dat je je brein moet beschouwen als een spier: blijf het actief gebruiken, eet gezond, beweeg regelmatig. Als je dat niet doet, verzwakken je cognitieve functies (alertheid, geheugen, concentratie, …).

Dit bericht is gebaseerd op de eerste grootschalige dubbelblind gerandomiseerde studie (het neusje van de zalm in wetenschappelijk onderzoek) waarbij de onderzoekers het effect evalueerden van de combinatie van gezond eten, voldoende bewegen, regelmatige controle van bloeddruk en gewicht en actief bezig blijven met je brein, bij 1.260 mensen tussen 60 en 77 jaar oud met een licht verhoogd risico op dementie (ze scoorden matig hoog op een test die het dementierisico meet).

Chiropraxie heeft altijd al preventie voorop gezet en zoals je op deze website kan zien, staan er tips hoe je een gezonde levensstijl kan bewandelen. Veel plezier!

Bron

Ngandu T, Lehtisalo J, Solomon A, et al. A 2 year multidomain intervention of diet, exercise, cognitive training, and vascular risk monitoring versus control to prevent cognitive decline in at-risk elderly people (FINGER): a randomised controlled trial. The Lancet. Published online March 11 2015